Sign In Sign Out

Privacy Policy (Nederlands)

Privacybeleid Fairphone

Wij hechten belang aan uw privacy. Daarom nemen wij maatregelen om uw privacy te beschermen. Ons privacybeleid omschrijft het type informatie dat wij verzamelen en hoe we deze informatie gebruiken, beschermen en openbaar kunnen maken. Daarnaast kunt u hieronder meer informatie vinden over de keuzes die u hebt met betrekking tot de bescherming van uw privacy.

Fairphone hanteert hiervoor enkele basisprincipes:

  • Wij vragen u niet om persoonlijke informatie, tenzij wij deze daadwerkelijke nodig hebben.
  • Wij delen uw persoonlijke informatie niet met anderen, tenzij vanwege naleving van de wet, ontwikkeling en levering van onze producten of bescherming van onze rechten.
  • Wij maken gebruik van cookies om inzicht te krijgen in uw voorkeuren en om u een optimale internetervaring te kunnen bieden; sommige van onze partnerwebsites kunnen eveneens gebruikmaken van cookies via onze website.

Lees ons privacybeleid aandachtig door en neem contact met ons op indien u iets niet begrijpt of indien u wilt dat wij uw persoonlijke informatie op een andere manier behandelen.

 

Het type informatie dat wij verzamelen

  • Niet-persoonlijk identificeerbare informatie

Wij exploiteren de website fairphone.com. Net als de meeste andere website-exploitanten verzamelt Fairphone niet-persoonlijk identificeerbare informatie van het type dat webbrowsers en servers doorgaans beschikbaar stellen, zoals het type browser, taalvoorkeuren, doorverwijspagina, datum en tijdstip van elke bezoekersaanvraag en overige informatie die de bezoeker wil verzenden. Wij verzamelen deze informatie omdat we graag beter inzicht krijgen in hoe iedereen onze website gebruikt en omdat we onze website graag willen optimaliseren.

  • Mogelijk persoonlijk identificeerbare informatie

Fairphone verzamelt daarnaast mogelijk persoonlijk identificeerbare informatie, zoals IP-adressen voor aangemelde gebruikers en voor gebruikers die reageren op onze blogs. Fairphone maakt alleen IP-adressen openbaar van aangemelde gebruikers en reageerders onder dezelfde omstandigheden als waaronder persoonlijk identificeerbare informatie wordt gebruikt en openbaargemaakt, zoals hieronder omschreven, behalve dat de IP-adressen van reageerders zichtbaar zijn en openbaar worden gemaakt aan de beheerders van het blog waarop de reactie werd achtergelaten.

  • Persoonlijk identificeerbare informatie

Sommige bezoekers van de Fairphone-websites kiezen ervoor om te communiceren met Fairphone op manieren waarvoor Fairphone persoonlijk identificeerbare informatie moet verzamelen. De hoeveelheid en het type informatie die Fairphone verzamelt hangt af van de aard van deze communicatie. Zo vragen we bezoekers die zich aanmelden voor onze abonneelijst om een e-mailadres op te geven Deze gegevens worden verwerkt en opgeslagen door (externe dienstverleners zoals) MailChimp. Wie bijvoorbeeld een Fairphone aanschaft wordt gevraagd aanvullende informatie te verstrekken, waaronder indien noodzakelijk de persoonlijke en financiële gegevens die nodig zijn om de betaling te verwerken en de bestelling uiteindelijk af te leveren. In alle gevallen verzamelt Fairphone dergelijke informatie uitsluitend voor zover noodzakelijk, van toepassing of werkelijk nuttig voor het doel van de communicatie tussen de bezoeker en Fairphone. Bezoekers kunnen altijd weigeren persoonlijk identificeerbare informatie te verstrekken, met dien verstande dat deelname aan bepaalde websitegerelateerde activiteiten hierdoor kan worden belemmerd.

Overige voorbeelden van ons gebruik van de gegevens zijn onder meer: afhandeling van vragen en klachten door of over u met betrekking tot de website, beveiliging van de website en het tegengaan van misbruik en nagaan of wordt voldaan aan de algemene voorwaarden, dit privacybeleid, de disclaimer of overige geldende bepalingen.

Zo beschermen wij uw persoonlijk identificeerbare informatie

Wij willen graag dat u het gebruik van onze website en/of onze webwinkel voor het doen van aankopen als betrouwbaar ervaart en dat u het gevoel hebt dat wij er alles aan doen om de persoonlijke informatie die we verzamelen te beschermen. Geen enkele website kan een volledige beveiliging garanderen. Toch hanteren wij afdoende technische en beveiligingsprocedures ter bescherming van de persoonlijke informatie die u ons verstrekt tegen onrechtmatige vernietiging, onopzettelijk verlies, wijziging of ongeoorloofde openbaarmaking of toegang.

U accepteert overigens dat de informatieoverdracht via internet wezenlijk onveilig is en dat wij de veiligheid van via internet verstuurde gegevens niet kunnen garanderen. Daarnaast dient u zelf redelijke maatregelen te treffen om uw gegevens te allen tijde veilig te bewaren. Zo bent u zelf verantwoordelijk voor het vertrouwelijk houden van uw wachtwoord en andere inloggegevens. Wij vragen u nooit om uw wachtwoord (behalve als u inlogt op de website).

Wij verwerken uw persoonsgegevens volgens de Wet bescherming persoonsgegevens. Onze verwerking van persoonsgegevens is geregistreerd bij het College bescherming persoonsgegevens. Onze registratie wordt vermeld op de website van het College bescherming persoonsgegevens. Ons registratienummer is 1540849.

Zo maken wij uw informatie openbaar

Fairphone maakt mogelijk persoonlijk identificeerbare informatie en persoonlijk identificeerbare informatie uitsluitend openbaar aan bepaalde medewerkers, contractanten en aangesloten organisaties. Het kan nodig zijn dat deze personen hiervan op de hoogte zijn om deze gegevens namens Fairphone te kunnen verwerken en zij hebben ermee ingestemd om deze gegevens niet aan anderen openbaar te maken. Sommige van deze medewerkers, contractanten of aangesloten organisaties kunnen buiten uw eigen land gevestigd zijn. Het is mogelijk dat uw gegevens moeten worden gebruikt door deze partners van Fairphone, in overeenstemming met de geldende regelgeving. Fairphone verhuurt of verkoopt (mogelijk) persoonlijk identificeerbare gegevens nooit aan anderen. De enige reden waarom Fairphone deze informatie anders dan hierboven vermeld openbaar maakt is indien dit wettelijk of van overheidswege is vereist.

Cookies

Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid en stemt u in met ons gebruik van cookies. Een cookie is een bestandje dat een identifier bevat (een serie letters en cijfers) dat door een webserver naar een webbrowser wordt verstuurd en door de browser wordt opgeslagen. Telkens als de browser bij de server een pagina opvraagt wordt de identifier weer teruggestuurd naar de server. Hierdoor kan de browser door de server worden herkend en gevolgd.

Wij maken op onze website gebruik van zowel ‘sessiecookies’ als ‘permanente cookies’. Sessiecookies worden van uw computer verwijderd zodra u uw browser afsluit. Permanente cookies blijven opgeslagen op uw computer totdat ze worden verwijderd of totdat ze een vastgestelde vervaldatum hebben bereikt.

Wij gebruiken de sessiecookies voornamelijk om u te volgen terwijl u de website bezoekt, om te zien welke artikelen zich in uw winkelmandje bevinden en om misbruik tegen te gaan en de veiligheid van de website te verhogen. Wij gebruiken de permanente cookies voornamelijk om onze website u te laten herkennen bij uw bezoek en uw voorkeuren met betrekking tot uw gebruik van onze website te volgen.

Wij gebruiken Google Analytics om het gebruik van deze website te analyseren. Google Analytics genereert statistische en andere informatie over websitegebruik met behulp van cookies, die op de computer van de gebruiker worden opgeslagen. De informatie die wordt gegenereerd met betrekking tot onze website wordt gebruikt voor het maken van rapportages over het gebruik van de website. Omdat Google deze informatie opslaat dient u ook het privacybeleid van Google te lezen.

U kunt ervoor kiezen om in de toekomst niet door Google Analytics te worden gevolgd. Download en installeer daarvoor hier de Google Analytics Opt-Out Browser Add-on voor de browser die u op dit moment gebruikt: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB

Ook onze adverteerders, betalingsdienstverleners en partnerwebsites maken gebruik van cookies.

Bovendien kunt u het gebruik van cookies aanpassen via uw browserinstellingen. Bij de meeste browsers kunt u alle cookies weigeren, bij sommige browsers kunt u alleen cookies van derden weigeren. Zo kunt u bij Internet Explorer (versie 9) alle cookies weigeren door te klikken op 'Extra', 'Internetopties' en 'Privacy' en daar met behulp van de schuifknop te kiezen voor 'Blokkeer alle cookies'. Het blokkeren van alle cookies heeft echter een negatieve invloed op de gebruiksvriendelijkheid van veel websites, waaronder deze.

Wijzigingen in het privacybeleid

Ondanks de verwachte beperkte omvang van de wijzigingen kan Fairphone het Privacybeleid van tijd tot tijd wijzigen. Fairphone adviseert bezoekers om deze pagina regelmatig te controleren op eventuele wijzigingen in het Privacybeleid. Maakt u na eventuele wijzigingen in dit Privacybeleid gebruik van deze website, dan bevestigt u daarmee uw goedkeuring voor deze wijzigingen.

U kunt altijd contact met ons opnemen indien u meer informatie wenst.

 

Fairphone

Jollemanhof 17

1019 GW Amsterdam

Nederland

www.fairphone.com

 

 

Have more questions? Submit a request